maanantai 12. helmikuuta 2018

VUODEN KUVAAJA 2017

Kisaan lähetettiin määräaikaan mennessä 34 kuvaa yhdeksältä kuvaajalta. Kisan tuomaroi Kameraseuta 74 Valkeakoski.
Muutamia tuomarien huomioita:
"Kaiken kaikkiaan kauniita hakuja luontokuvissa, joita tuppaa olemaan aina eniten.
Parhaimmillaan oli hyviä ja tiiviitä rajauksia,mutta silti joissakin kuvissa olisi voinut rajata vielä tiiviimmin. Kannattaa ajatella voisiko pystykuvan rajata vaakakuvaksi ja päinvastoin. Useita kuvia häiritsi liiallinen valotuksellinen ohuus. Varsinkin luontokuviin olisimme kaivanneet vahvenpaa värimaailmaa, siis syvempiä ja vahvempia värejä.
Loppuun asti ajatteleminen on hyvä hallita. Päivämäärä kuvassa voi pilata hyvänkin kuvan...kuvien reuna-alueiden tarkoituksellinen vaalentaminen tai tummentaminen vaatii aina selityksen, miksi? Aina kannattaa ajatella mitä kuvassa on kohteen lisäksi etualalla ja onko kuvan tausta rauhallinen vai rauhaton."

Ja sitten tuloksiin:
VUODEN KUVAAJA 2017 Markku Hakaniemi
2. Markku Hakaniemi
3.Markku Hakaniemi
ONNITTELUT!

Mitä me oikein tuon Markun kanssa tehtäisiin ...?
No tietenkin haastetaan Markku ja aletaan ottaa entistä parempia kuvia!
1."Kuva kukka on yksinkertaisen kaunis ja sen kuvan kaikki elementit ovat kohdallaan. Kuva kestäisi mittavaakin suurentamista ja on hyvin taulumainen" Kuva MARKKU HAKANIEMI

2." Tällaiset kuvat menevät usein ohi, mutta tämä ei mennyt. On löydetty ja uskallettu ottaa pieni pala luontoa mukaan. Alla virtaavan veden liike saa ajatuksellista kontrastia liki mustavalkoiseen kuvaan. Jään muodostavat hampaatkaan eivät ole huono asia."Kuva Markku Hakaniemi

3. "Ohuista luontokuvista ehkä vaikuttavin, harvoin pääsee näkemään ötökkää silmästä silmään. Karu anatomia vie katsojan mukanaan.. Makrokuvat vaativat hallittua terävyysaluetta." Kuva Markku Hakaniemi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti